Южнокорейска компания ще доставя в Европа моноклонални антитела за лечение на Covid

Южнокорейска компания ще доставя в Европа моноклонални антитела за лечение на Covid

Южнокорейската биотехнологична компания Селтрион (Celltrion) е подписала договори за доставка на разработените от нея моноклонални антитела за лечение на Covid-19 с девет европейски страни, съобщи днес компанията, предаде Ройтерс.

По-рано този месец Европейската комисия одобри терапията Регкиона (Regkiona) на компанията и позволи употребата ѝ при възрастни с КОВИД-19, които са в повишен риск да развият тежко заболяване.

Първата пратка от 50 хиляди дози ще бъде доставена в Европа през тази година, като компанията провежда разговори с още 47 държави, включително от Азия, Централна и Южна Америка и Близкия изток, оповести Селтрион.

Терапията с антитела беше първоначално одобрена в Южна Корея и досега по данни от миналата седмица е приложена на около 25 хиляди местни пациенти.

Лабораторно произведените моноклонални антитела наподобяват естествените в борбата с инфекциите. За разлика от ваксините те не разчитат на тялото да развие имунен отговор и поради това могат да помогнат на хора със слаба или компрометирана имунна система.

Споделяне

Още от Коронавирус