За пръв път България се включва в инвестиционна среща в Дубай

За пръв път България се включва в инвестиционна среща в Дубай

България за първи път се включва в най-голямата инвестиционна среща AIM 2017 в Дубай, Обединени арабски емирства (ОАЕ). Това ще стане в периода 2-4 април, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, която сформира участието на бизнес делегация от представители на заинтересовани български предприятия.

Набират се конкретни български инвестиционни проекти в областта на енергетиката, ИКТ сектора, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, недвижимите имоти и строителството, както и стартиращи компании, които могат да бъдат предложени на потенциални партньори и инвеститори по време на изложението.

Темата на инвестиционния форум е "Международно инвестиране – път към конкурентоспособност и развитие“. Той се провежда под патронажа на Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател на ОАЕ и емир на Дубай.

Всички разходи за участието и пътуването са за сметка на компаниите. Крайният срок за подаване на заявления е 21 март 2017 г. Провеждащият се за седма година форум AIM 2017 е утвърдена глобална платформа, осигуряваща стабилни бизнес връзки на представители от малкия и среден бизнес. Делегатите на страните участнички в събитието ще имат възможност да представят информация за свои инвестиционни проекти, както и за икономическите условия в техните страни, да участват в организираните кръгли маси с потенциални инвеститори и др., посочват от държавната агенция

Споделяне

Още от Бизнес