Зад решетките Навални станал "шивачка"

Зад решетките Навални станал "шивачка"

Руският опозиционен политик Алексей Навални, който излежава присъда, е започнал да работи в шивашкия цех на затвора и станал "шивачка", съобщи Ройтерс.

По този повод той се пошегува и заяви в Инстаграм, че това е променило отношението му към феминистите.

Навални написа, че властите в затвора изискват от затворниците да работят и им дават възможност за избор между различни занимания - готвене, пекарство и шиене. Опозиционерът казва, че е избрал занимание, което в документацията на затвора е наречено "шивачка", макар че на руски думата "швея" съществува само в женски род и се използва обикновено само нежния пол.

В публикацията си Навални се шегува, че би трябвало да има и мъжки род. След тази случка той вече се отнася с по-голяма симпатия към хората, на които които преди се е присмивал за това, че са искали в руския език да има думи в женски род като например "блогърка" и завършва с призива да се измисли мъжка форма на руската дума "швея".

Навални, който е най-изявеният в Русия критик на президента Владимир Путин, от март излежава присъда от две години и половина в затвор източно от Москва за нарушаване условията на освобождаване под гаранция. Според Навални обвиненията срещу него са били изфабрикувани, за да спънат политическите му амбиции.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят