Закъсалите осем младежи в преспите са спасени

Закъсалите осем младежи в преспите са спасени

Техника на пътната агенция е успяла да извади от преспите закъсалите осем младежи на пътя между връх Бузлуджа и връх Шипка, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Въпреки забраната за пътуване, младежите тръгнали с два автомобила към хижа "Тинтява", но заседнали в преспите на около километър след връх Бузлуджа в посока връх Шипка. Подали сигнал около 3:30 часа на тел. 112 за бедствие.

Веднага е била сформирана спасителна група. С помощта на специализирана техника на пътната агенция и два противопожарни автомобила бедстващите са спасени. Транспортирани са до Казанлък живи и здрави.

С предприемането на неразумни действия младежите са поставили под опасност не само собствения си живот, но и живота на спасителните екипи, се казва в съобщението на пътната агенция.

По този начин се затрудняват работата на пътните дружества, защото се изразходва финансов ресурс, предвиден да се използва за поддържане на пътната мрежа, се казва още в съобщението АПИ.

Пътната агенция апелира гражданите за отговорно поведение и спазване на въведените ограничения на движението особено във високопланинските райони.

Споделяне

Още от България