Заловени са 11 000 кутии контрабандни цигари, скрити в дъски

Контрабандните цигари са били скирити в дървени дъски. Сн. БГНЕС

Митничари са конфискували 11 000 кутии с контрабандни цигари при проверка на контейнеровоз на Бургаското пристанище. Стоката на стойност 835 хиляди лева е била предназначена за българска фирма.

Официално корабът е превозвал шлифовани дъски от бор. Вътре в тях били скрити кутиите с цигари. Корабът е плавал под либерийски флаг и е пристигнал от Руската федерация.


Товарът, обявен като дървен материал, е пристигнал от Руската федерация. Сн. БГНЕС

Корабът е пристигнал в Бургас на 1 август, след което е започнала обичайната проверка на товара от митничарите. На 7 август контейнерите с дървен материал са минали през рентгенов контрол. Там митничарите забелязват, че някои от тях са с различна плътност. Теглото им също било различно. За това била направена и физическа проверка на пакетите и се оказало, че в дъските са скрити кутии с цигари.


Митничарите се усъмнили заради различната плътност и тежест на пакетите с дъски. Сн. БГНЕС

"При изключително сериозен оглед на стоката колегите забелязват микропрорези по цялата дължина на дъските и с помощни средства успяват да отделят част от дъската, която се явява капак на укритието. Виждат изключително добра подготовка по отношение на издълбана кухина в самите дъски и във всяка дъска установяват по 48 кутии цигари", обясни заместник-директорът на Агенция "Митници" Юлиян Мирков.

По случая е образувано досъдебно производство, уточни административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.


Сн. БГНЕС

За находката на митничарите съобщи първо премиерът Бойко Борисов при посещение във Варна.

Споделяне

Още от България