Зам.-директорът на Свиленградската митница остава в ареста за постоянно

Зам.-директорът на свиленградската митница Георги Георгиев, който беше задържан с наркотици преди дни, остава в ареста за постоянно. Това реши Специализираният съд.

С мотива, че количеството от близо 967 грама амфетамин е особено опасно, съдът реши, че Георгиев може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Съдът отчита и факта, че наркотиците се приемат основно от младежи под 18-годишна възраст. Посочено беше и, че деянието се отличава с "висока дързост", защото зам.-директорът на митницата е имал възможност да минава през границата без да бъде проверяван.

Случаят на Георги Георгиев беше описан и като сериозно организиран и с добра подготовка,

макар и прокуратурата да не посочва по поръчение на кого е действал ной.

След съдебното заседание наблюдаващият прокурор Андрей Андреев коментира, че именно двамата служители на ДАНС, които са основни прокурорски свидетели, посочили, че Георги Георгиев е работил по поръчка на организирана престъпна група.

Андреев не можа да отговори кои са участниците в тази престъпна група и посочи, че това подлежи на установяване.

Защитникът на задържания зам.-митнически директор коментира, че определението на съда е далеч от доказателствата и закона. По думите на адвоката информацията, която се дава на медиите по случая и това, което има по делото са "различни филми".

Георги Георгиев беше задържан на 21 май, като при ареста в служебния му автомобил бяха открити 967 грама амфетамин, по данни на МВР. Акцията на ДАНС беше по сигнал на партньорската американска служба за борба дз наркотиците ДЕА.

Задържаният зам.-директор на свиленградската митница може да обжалва решението на Специализирания съд пред по-горната инстанция.

Споделяне

Още от България