Зам.-шефът на НАП Тошко Тодоров поема ресора за борба с измамите

Заместник изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Тошко Тодоров поема контрола върху дирекциите, които се занимават с борбата срещу данъчните и осигурителни измами. Това съобщиха от агенцията в четвъртък.

Под негово ръководство ще бъдат звената "Ревизии при особени случаи", "Интрастат" и "Централно звено за връзка", което се занимава с обмен на информация за ДДС с данъчните администрации в ЕС. Тодоров ще координира и взаимодействието на НАП с МВР и прокуратурата.

Във вторник след среща на премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов стана ясно, че Тодоров ще поеме заместническия пост в агенцията.

Името на Тошко Тодоров е известно в средите на данъчната администрация. Той бе дългогодишен началник на данъчната дирекция в Добрич, а преди това е работил в системата на МВР. Мнението за него е, че е професионалист и разбира от данъци и администрирането им.

В предизборната надпревара Тодоров се озова и в центъра на шумен скандал в качеството му на икономически експерт на ГЕРБ.

Тодоров бе атакуван от бившия премиер Сергей Станишев, че хем е консултант на ДАНС по данъчните измами, хем има сигнали, че самият той е прикривал такива. Обвиненията на Станишев, че Тодоров е разследван за прикриване на източване на ДДС обаче не се потвърдиха.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?