Зам.министър на здравеопазването подаде оставка

Заместник-министърът на здравеопазването доцент д-р Петър Тенчев е подал оставка, съобщи БТА, цитирайки пресцентърът на министерството на здравеопазването.

Според съобщението, Тенчев напуска поста по лични причини и по взаимно съгласие с министъра на здравеопазването доцент д-р Божидар Финков. До назначаването на негов приемник, той ще продължи да изпълнява функциите на заместник-министър, уточняват от пресцентъра.

Във вторник, на брифинга на новите петима отцепници от НДСВ, един от тях - д-р Пламен Кенаров, заяви, че от ръководството на НДСВ са му предлагали именно мястото на Петър Тенчев, за да не напуска царската група.

Вчера, в коментар за работата на правителствената комисия за борба с корупцията, министърът на правосъдието заяви, че най-високото ниво, за което в комисията е получаван сигнал, е за заместник-министър. Според медиите, по непотвърдена информация става дума за заместник на здравния министър Божидар Финков. По думите на Станков, се оказало, че този сигнал е донос. Проверката установила, че не става дума за корупция, а за решаване на сериозни бизнесинтереси.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?