Заподозрян за убийствата на Никита и майка му Ана се оплака от полицейски натиск

Герман Костин. Снимка: бТВ

Руският бизнесмен Герман Костин, която е сред вероятните заподозрени за жестоките убийства на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Ана, се оплака от полицейски натиск в понеделник пред бТВ.

Както е известно, детето бе открито удушено в куфар на брега на язовир "Пасарел" на 20 март. Трупът на майка му пък бе намерен по-късно обезглавен край Приморско. Костин се издирваше известно време, след което сам дойде в България.

"В Института по психология вчера ми казват: "Признай си, признай си, признай си!" През цялото време това ме притискаха: "Разкажи, разкажи, разкажи!" Казаха ми: "Давай да направим сделка. Първо си признай, а после ще говориш с адвокат", оплака се Костин.

По думите му за последно видял Ана и сина ѝ с непознат мъж, вероятно арабин. Можел да помогне на разследващите да му направят фоторобот, ако искат да го открият.

"Аз нищо не съм направил. Аз никого не съм убивал! И сега ми предявят нещо... Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрие в далечни страни, някъде да избягам... Но аз дойдох тук. Дадох показания, всичко разказах", добави руснакът.

Костин разказа още, че предал на полицията СИМ-картата от телефона на убитата жена, който според него е работел допреди ден на територията на България. С него била направена сметка от 160 лева. Руснакът сим е тръгнал от полицията без да му е повдигнато някакво обвинение.

Споделяне

Още по темата

Още от България