Завърнаха се блокираните в Нигер български полицаи

Българските полицаи, които се оказаха блокирани от военния преврат в Нигер при командировка с техни белгийски колеги, се завърнаха в събота с полет от Белгия, съобщиха от вътрешното министерство.

Военният преврат в Нигер предизвика затварянето на въздушното пространство на страната и забави прибирането на международния екип. Късно вечерта в петък бе получено разрешение белгийският военно-транспортен самолет да излети.

Десет български полицаи, начело с началника на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Кирил Димов, бяха блокирани за повече от 24 часа в столицата на африканската държава Нигер Ниамей заради избухналия в четвъртък държавен преврат.

Българските полицаи заедно с 19 представители на белгийските миграционни власти са екстрадирали незаконно пребивавали на територията на Европейския съюз (ЕС) чужденци, обясниха от Министерството на външните работи в петък. При междинно кацане в Ниамей пътниците били блокирани в местния хотел "Кавайе" до второ нареждане. В петък вечерта екипът получи разрешение за излитане.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?