Здравният министър: Лъжа е, че областните градове ще бъдат затваряни с КПП-та

Здравният министър: Лъжа е, че областните градове ще бъдат затваряни с КПП-та

Грозна лъжа е, че в областните градове ще бъдат изградени КПП-та и държавата ще бъде затворена. Това заяви министърът на здравеопаването проф. Ангелов на брифинг в Кюстендил в събота, опровергавайки информация в сайтове.

"Тези сайтове, които разпространяват тази грозна лъжа, го правят абсолютно осъзнато и целенасочено, като злоупотребяват със страховете на бъларските граждани. Това е абсолютно недопустимо", каза министърът.

Той обясни, че Министерството на здравеопазването и държавните здравни власти следят със загриженост всички данни за разпространението на коронавирусната инфекция. Те са общодостъпни за медиите и за обществеността, всеки може да ги види както на Единния информационния портал за коронавируса, така и на сайта на Европейския център за контрол на заболяванията, посочи той.

Ангелов заяви, че решенията, които се взимат от държавата, са напълно прозрачни и са мотивирани на базата на общодостъпните данни.

Ангелов допълни, че единствените мерки, които гражданите трябва да спазват, са честото миене на ръце, спазването на разстояние един от друг и носенето на маска на закрити публични места.

"Други мерки няма", посочи той.

Споделяне

Още от Коронавирус