Жалба блокира доставката на 26 джипа на пътната агенция

“Евролийз ауто” обжалва класирането в обществена поръчка на Агенция “Пътна инфраструктура” за доставката на 26 джипа, става ясно от регистъра на Комисията за защита на конкуренцията.

Поръчката е за покупка на лизинг на автомобилите, които са предназначени за областните пътни управления. Прогнозната стойност е 1.24 млн. лв. или средно 47 700 лв. за автомобил.

От “Евролийз Ауто” коментираха пред Mediapool, че са класирани на второ място – само с две точки разлика от първите - “КИА Моторс България”. “Евролийз” са предложили цена от 1.17 млн. лева за лизинга на 26-те джипа. Според тях решението на пътната агенция е незаконосъобразно.

Лизингът ще е за срок от 5 години. Пътната агенция ще плати сумите на вноски, като първата е 200 000 лв. с ДДС. След това се предвижда да има четири периодични годишни вноски, като всяка ще се плаща не по-късно от края на четвъртия месец на съответната календарна година. Окончателната вноска за придобиване на джиповете ще се плати до 10 дни преди изтичане срока на договора.

Освен да достави автомобилите изпълнителят е длъжен да ги регистрира и застрахова с пълно автокаско и Гражданска отговорност. Спечелилият поръчката трябва да осигури още и сервизното обслужване на колите, както и винетки за тях.

Жалбата на “Евролийз” е постъпила на 29 декември, а комисията има двумесечен срок, в който да се произнесе. Решението на КЗК пък подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?