Жена простреля трима души и се самоуби в централата на "Ютюб"

Бащата на нападателката заяви, че била разгневена на компанията, защото спрели да й плащат за видеоматериалите

Жена простреля трима души и се самоуби в централата на "Ютюб"
При стрелба в централата на "Ютюб" (YouTube) в калифорнийския град Сан Бруно са простреляни трима души, съобщиха световните агенции.
 
Двама служители на правоохранителните органи, пожелали анонимност, заявиха пред АП, че става дума за битов скандал.
 
Жена е открила стрелба на открита тераса на кафене, разположено на територията на комплекса. Според очевидци, нападателката е успяла да рани мъж, който вероятно е неин приятел.
 
След като открила огън с пистолет във вътрешен двор на комплекса, жената се е самоубила
 
Началникът на полицията в Сан Бруно уточни, че простреляните при нападението в централата на "Ютюб" са трима. По-рано той съобщи за четирима ранени, но след това каза, че един човек е бил отведен в болница с изкълчен глезен или друга подобна травма, но не е прострелян.
 
Нападателката е идентифицирана като Насим Агдам, на 38 или 39 години. Живяла е в калифорнийския град Ривърсайд, а после и в Сан Диего. 
 
Бащата на Насим Агдам казва, че тя била разгневена на компанията, защото спрели да ѝ плащат за видеоматериалите, които качва в сайта, съобщи Асошиейтед прес.
 
Исмаил Агдам заявил пред местна медия, че предупредил полицията за възможността дъщеря му да отиде в централата, защото тя "мразела" компанията. Освен това в понеделник той съобщил за продължителното отсъствие на дъщеря си, която не отговаряла на телефонни обаждания цели два дни.
 
Агдам казал, че от полицията в Маунтин Вю му се обадили във вторник около 2 ч. през нощта местно време и му казали, че намерили Насим спяща в кола, а той ги предупредил, че тя може да отиде в централата на Ютюб.
 
Говорителката на полицията в Маунтин Вю Кейти Нелсън потвърди, че полицаите са намерили жена със същото име, спяща в автомобил на паркинг в града във вторник сутринта, която отказала обяснения.
 
Според информации жената е познавала един от ранените в нападението. Става дума за мъж, който вероятно е бил първоначална цел на нейната атака. 
 
Той бе прострелян от нея и приет в критично състояние в болницата Зукърбърг дженеръл в Сан Франциско. Раненият е на 36 години. В резултат на нападението с огнестрелни рани са и две жени, съответно на 32 и 26 години. Полицията смята, че те не са били цел на нападението.
 
Според полицията причина за стрелбата е битов скандал. Нападателката е била въоръжена с пистолет и се е самоубила.
 
Според някои американски медии обаче жената имала интернет сайт, в който се оплаквала от ЮТюб и обвинявала видеоканала, че цензурирал нейни видеозаписи. В някои от тези записи тя показвала малтретирани животни, съобщи Франс прес.
 
Според сайтът Меркюри нюз бащата на нападателката е потвърдил, че тя мразела Ютюб.
 
Стрелбите са често явление в САЩ, но рядкост е извършителят да е жена, отбелязва Франс прес.
 
Нападението породи паника в централата на ЮТюб, в резултат на която пострада и четвърти човек, който получил травма на глезена.
 
В централата на ЮТюб, филиал на Гугъл, работят обикновено над 1000 души. Сан Бруно, в който тя се намира, е на около 20 километра южно от Сан Франциско, насред Силициевата долина, където има много технологични компании.
 
Служители на централата разказват за ужаса, който са изпитали при нападението. Някои от свидетелите твърдят, че нападателката, както изглеждала, е търсела точно определен човек.
 
Стрелбата стана в разгара на дебата за огнестрелните оръжия в САЩ. Страната все още не може да се оттърси от ужаса от стрелбата в гимназия във Флорида, в която бивш ученик застреля 17 души, повечето от които ученици. Стрелбите са често явление в САЩ, но рядкост е извършителят да е жена, отбелязва Франс прес.
 
 
 
Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?