Журналисти от радио НЕТ учредиха клуб "6 април"

Журналисти от Радио НЕТ учредиха клуб за алтернативни дискусии "6 април", съобщи председателят на клуба Виктор Николаев.

Новината дойде ден след като 22-та депутати от НДСВ обявиха, че техният клуб "6 април" се преименува на "Новото време". Около създаването на тази формация се шуми вече цял месец, дори имаше предположения, че ще се саморазпусне, за да не създава напрежение в царската група, но всичко завърши с хепиенд. Шеф на депутатския клуб стана Мирослав Севлиевски, вдъхновител на начинанието е Емил Кошлуков.

Клубът на радио НЕТ създаден на 6 април, на събранието са присъствали 12 учредители. За заместник-председател е избрана Радосвета Чобанова, а за член на УС - Ваня Михайлова.

Днес са подадени документите за съдебната регистрация на клуба. В него ще може да членува всяко пълнолетно лице от страната и чужбина, каза Николаев.

Символът на клуба ще бъде плътен жълт кръг с черен кант и надпис в средата "Клуб 6-ти април".

Клубът ще обединява усилията за иницииране на дебати по важни обществено-политически теми, ще се ръководи от идеите за прозрачност, свобода и родолюбие, пише в устава, гласуван от учредителното събрание. За постигане на своите цели клубът ще организира и ще участва в дебати, ще подпомага издаването на материали за дискусии по важни обществено-полезни теми и ще поощрява гражданските прояви, свързани с излагането на мнение по значими въпроси, се посочва в устава.

Споделяне

Още от България