Журналистическите награди "Робер Шуман" отидоха в БНТ, БНР, bTV и в."Капитал"

Водещият на предаването"Панорама" на БНТ Бойко Василев получи голямата награда "Робер Шуман" за 2003 година за журналистическата си работа по отразяване на евроинтеграцията на България. Наградата му връчи ръководителят на Делегацията на Европейската комисия у нас Димитрис Куркулас.

С джаз изпълнение на химна на Европа оркестърът на Вили Казасян откри снощи в зала Мати на НДК церемонията по награждаването. Водещ на шоуто беше артистът Андрей Баташов.

Наградата "Робер Шуман"е учредена през 1999 година от делегацията на Европейската комисия в България.

Милена Филчева от bTV получи наградата в категория "Телевизия" за репортажа си за български власи, които работят в държави от ЕС.

В категория "Радио" беше наградена Дияна Чепишева от програма "Хоризонт" на БНР . Елин Станев от вестник "Капитал" получи наградата в категория "Печат".

В категория "Интернет медии" тази година журито не присъди награда.

Жури тази година бяха Албена Шкодрова от Министирество на външните работи, Теодора Петрова от факултета по журналистика в СУ, Боряна Кацарска, анализатор от Холандското посолство, Петър Петров пресаташе от Британското посолство, Ясен Бояджиев от "Свободно слово", Огнян Златев от Центъра за развитие на медиите, Александър Стрезов от Асоциацията "Журналисти за ЕС", Георги Готев, носител на наградата и журналист от в-к "Сега", Дойчин Чолаков пресаташе на Делгацията на ЕК

Журито определи и специална награда за особен принос за отразяването на темата "ЕС и България", която получи Красимир Костов, сътрудник на различни издания.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?