Журналистката Лили Тодорова е загинала в Рила

Лили Тодорова сн.БТА

Журналистката Лили Тодорова е загиналата туристка в Рила, която спасителите издирваха от четири дни, съобщи БТА.

Тялото ѝ е било открито от Планинската спасителна служба в района на Белия улей до Рилския манастир в сряда. Тя е починала от получените при падането ѝ травми.

Любовта към планината отне живота ѝ, пишат колегите ѝ от БТА, където Лили Тодорова работи дълги години и беше главен редактор на отдел "Вътрешна информация".

"Тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората.

След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина ѝ предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст - хоровото пеене и църковнославянската музика.

Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол", се казва в съобщението на БТА.

В събота Лили Тодорова тръгва сама на поредния си планински преход в любимата ѝ планина - Рила. Връзката с нея се губи, когато се е намирала в Мальовишкия дял на Рила. Маршрутът, по който се е движила, остава неясен.

След изчезването ѝ тръгна спасителната акция. Тя беше временно спряна заради лошото време в планината.

Атмосферните условия са били изключително неподходящи за туризъм. За това планинските спасители съветват всички туристи да следят прогнозата и да не тръгват на походи при дъжд и мъгла.

Mediapool изказва съболезнования на близките и на семейството на Лили Тодорова.

Споделяне

Още от Общество