Зимбабвийски самолет се сблъска с дива свиня

Зимбабвийски самолет се сблъска с дива свиня

На летището в столицата на Зимбабве Хараре пътнически самолет на компания "Ер Зимбабве" се сблъска с дива свиня, пише в понеделник вестник "Дейли Телеграф".

Инцидентът станал още миналата седмица, но първоначално зимбабвийското министерство на транспорта публикувало кратко съобщение, че 60-местен самолет МА60 е получил повреда на носа, крилата и перките заради сблъсък с животно. Едва след няколко дни един от пътниците на същия самолет съобщил, че сблъсъкът е застрашил живота на пасажерите.

По думите на свидетеля Фамбая Нгиранда, на борда на МА60, който трябвало да пътува за град Булавайо, е имало 37 пътуващи и членове на екипажа. Самолетът направил заход и вече трябвало да излети, когато се чул удар. Машината излязла от пистата, а салонът се изпълнил с дим. Стюардесата дълго не могла да открие аварийния изход, което предизвикало паника и боричкания сред пътниците. В крайна сметка люкът бил открит и всички се евакуирали. Двама души били ранени. Според Нгиранда никой от хората не е загинал само "по божия милост".

Нгиранда заявил, че служителите на специалните служби пристигнали на мястото на произшествието по-рано от спасителите, буквално след няколко минути. Те веднага арестували двама от пътниците, които снимали мястото на инцидента. Останалите пътуващи били задържани на летището за пет часа. През цялото това време достъпът на роднините, които пристигнали на летището след слуховете за станалото, бил забранен.

На двамата арестувани били иззети фотоапаратите и към един часа през нощта били пуснати да се приберат.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?