Златният трон на цар Киро се продава на търг

Златният трон на цар Киро се продава на търг

Златният трон на ромския бизнесмен Кирил Рашков - Цар Киро, ще бъде обявен за продажба на търг заради неплатени данъци, съобщи бТВ. Любимото кресло от дома на бизнесмена в село Катуница е с орнаменти, които, според бТВ, са от дърво, боядисано с боя със златист цвят, а според многобройните интервюта на бизнесмена - покритието на орнаментите е от чисто злато. Рашков обичаше да позира пред медиите, седнал на трона си.

Освен стола, ще бъдат обявени за продан и маси, шкафове и музикална техника.

Разпродажбата на имущество на фамилия Рашкови е поискана от Националната агенция за приходите.

Кирил Рашков, съпругата му Костадинка и дъщеря им Събка имат неплатени данъци в Пловдив за над 66 000 лева. Издадени са им административни актове.

“Данъците не са платени в законния срок. Предприели сме действия за тяхното събиране по принудителен начин със завеждане на изпълнително дело при частен съдебен изпълнител”, казва Цвета Попова, директор “Местни данъци и такси” в Пловдив.

Задълженията не са плащани от 2008-а година и са за два недвижими имота в Пловдив. Между тях е и 6-етажна сграда в центъра на града, която фамилията построи преди години и имаше намерение да превърне в хотел. Сега обаче тя приютява багажа от Катуница на фамилията.

Синът на цар Киро - Ангел Рашков - заяви,че няма да допусне публичната продажба и семейството ще подпише споразумение с данъчните за разсрочено плащане на дълга.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?