Зле гледан във вивариум мечок заминава в холандски зоопарк

Зле гледан във вивариум мечок заминава в холандски зоопарк

Гледан при лоши условия във вивариум на ловното стопанство  “Кормисош“ мечок ще бъде изпратен в петък в холандски зоопарк, където ще живее при подходящи условия и в компанията на женска, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Ведомството, заедно с Държавно ловно стопанство “Кормисош", град Лъки, и със съдействието на Сдружение за дива природа "Балкани", организират акцията по изпращането на животното в Zoo Dierenrijk.

Преместването на мечока ще започне с упояването му и поставяне в специална клетка. Специализирана кола, осигурена от холандската страна, ще транспортира четириногия обитател до новия му дом. По време на пътуването животното ще бъде придружено от екип холандски ветеринарни специалисти.

Акцията е част от усилията на МОСВ всички диви животни, отглеждани в неволя, да бъдат настанени при подходящи условия, обясняват от екодемоството. Водят се преговори за изпращане извън страната на още две от мечките в "Кормисош", където има общо 14 животни. Очаква се за половината от обитателите на вивариума да бъдат намерени подходящи зоопаркове извън страната. За останалите животни се предвижда изграждане на специализиран център у нас.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?