Зукърбърг ще разработва домашен изкуствен интелект

Марк Зукърбърг

Основателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг смята да създаде "прост изкуствен интерект", която да му помага в управлението на домакинството, написа той на страницата си във Фейсбук.

Той отбеляза, че всяка година си поставя по една задача, която да е новост и да излиза извън рамките на Фейсбук. През 2016 г. задачата му ще е разработването на такъв интелект и вече проучва на правеното в тази сфера.

По думите на Зукърбърг технологията трябва да разпознава гласа му и да може да изпълнява подадени от него команди за управление на светлината и температурата в къщата, силата на пусканата музика и подредба на изпълненията

Също така изкуственият домашен интелект ще има за задача да разпознава лицата на приятелите на семейството, когато звънят на вратата на къщата и да съобщават кой е, както и ад дава информация за случващото се в детската стая на наскоро родената дъщеря на Марк Зукърбърг и съпругата му Присила.

З0-годишният Зукърбърг притежава 56 на сто от акциите с право на глас във Фейсбук. След раждането на дъщеря му Макс на 2 декември той обяви, че планира до три години да дари 99% от акциите си в компанията за нов филантропски проект, фокусиран върху човешкия потенциал и равенството на децата.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?