0.4% са положителните проби за Covid. Още два мола в София са отворени за ваксинация

сн. БГНЕС

61 са новите случаи на кронавирус за последното денонощие. Това прави 0.39 стотни процента положителни проби от общо 15 368 теста, сочат обновените данни на Единния информационен портал. В 8 области на страната няма нито един нов случай. 824 души се лекуват в болници.

От тях 105 са в интензивни отделения. Починалите от коронавирус в последното денонощие са 4-ма души, а излекуваните - 90.

Ваксинираните на 9 юли са 11 549 души, а общо поставените дози ваксини са 1 847 225.

Днес, 10 юли, регионалните здравни инспекции в Ямбол, Плевен и Велико Търново организират мобилни ваксинационни пунктове. В тях всеки желаещ ще може да се имунизира срещу Covid-19 с ваксина по избор.

В София още два от големите търговски центрове се включват в инициативата за масова ваксинация срещу Covid-19, съобщават от Столичната община. С тях местата, на които столичани могат да се имунизират и тази събота и неделя, стават общо 7.

Новите ваксинационни пунктове ще са в моловете на бул. "Цариградско шосе" и на бул. "България", а работното им време ще е същото, както и при останалите търговски центрове, които се включиха по-рано във ваксинационната кампания на СРЗИ и общината - от 13:00 до 18:00 ч.

Освен това от 9:00 до 16:00 ч. имунизация срещу коронавирус ще може да се прави и в Културния дом в кв. "Дружба", както и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилните общински болници.

От 29 май т.г., когато започна инициативата за разкриване на изнесени пунктове за имунизация в София, в тях са се ваксинирали над 7000 души.

В работните дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където от 17 май до момента там са поставени над 9200 дози ваксини.

Към момента само 14-15% от българите са напълно ваксинирани срещу Covid-19. Въпреки това вместо да се увеличават, желаещите да се имунизират у нас намаляват.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус