10 кандидат президенти на Републиканската партия в телевизионен дебат

доналд Тръмп

Американската телевизия "Фокс нюз" обяви имената на 10 кандидати за първичните президентски избори на Републиканската партия в САЩ, които са избрани да участват в четвъртък в телевизионен дебат, съобщи Франс прес.

Изборът на участниците е направен на базата на пет национални социологически проучвания. На дебата не са поканени останалите седем кандидати заради слабата подкрепа за тях в сондажите.

Магнатът на недвижими имоти Доналд Тръмп, който има голяма преднина пред останалите в социологическите проучвания, ще бъде утре в центъра на вниманието в Кливланд, където ще бъде първият дебат.

Освен него ще участват бившият губернатор на Флорида Джеб Буш, губернаторът на Уисконсин Скот Уокър, бившият губернатор на Арканзас Майк Хъкаби, пенсионираният неврохирург Бен Карсън, сенаторите Тед Круз (Тексас), Марко Рубио (Флорида), Ранд Пол (Кентъки), губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи и този на Охайо Джон Касич.

Първичните избори ще започнат на 1 февруари 2016 г. с гласуване в малкия щат Айова.

"Фокс нюз" обяви неотдавна, че само 10 кандидати ще получат поле за изява - решение, което "малките" кандидати разкритикуваха, тъй като по думите им не е работа на медията да играе ролята на селекционер.

Те все пак ще вземат участие в друг дебат, който отново ще бъде излъчен от "Фокс нюз", четири часа преди основния дебат, който ще е в праймтайм.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят