Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

10,482 млн. лв. влезли в хазната от концесии през 2004 г.

0 коментара

Приходите в хазната от концесионни възнаграждения през 2004 г. са 10,482 млн. лв. Това съобщи на пресконференция в четвъртък заместник-министърът на икономиката Валентин Първанов. Той допълни, че от началото на концесионната дейност в страната до момента ежегодните приходи, постъпващи в държавния бюджет от предоставени концесии за добив на подземни ресурси, формират над 40 процента.

Първанов допълни, че за 2004 г. Министерството на икономиката има над 20 процента преизпълнение на планираните приходи от концесии, в сравнение с предходните три години, взети по отделно.

Направените в периода 2000-2004 г. инвестициите от концесионерите надхвърлят 120 млн. щатски долара. Вложенията за опазване и възстановяване на околната среда и за управление възлизат на повече от 8 милиона долара, каза зам.-икономическият иминистър.

Реализираните през 2004 г. значими инвестиции в минодобивната индустрия са на "Челопеч Майнинг"ЕАД - 10,743 млн. щатски долара, на "Елаците - мед" АД - 8,398 млн. долара, на "Каолин" АД - 3,330 млн. долара и на "Асарел медет" А" - 2,342 млн. долара. По думите на зам.-министъра постоянните работни места, които компаниите-концесионери са разкрили в дейностите по добив и първична преработка на метални полезни изкопаеми, са над 5 000.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.