24 депутати без маски глобени от РЗИ с по 300 лева

Павел Шопов в очакване да бъде глобен. Сн. БГНЕС

Служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента, за да съставят актове на депутати, които нарушават заповедта за задължително носене на маски на закрити обществени места. От миналата седмица задължителните маски са източник на постоянно напрежение и спорове сред депутатите, част от които упорито отказват да слагат маски и това дразни техни колеги.

Инспекторите на РЗИ обиколиха стаите на парламентарните групи с констативни протоколи. 

Ще бъдат глобени общо 24-ма депутати, а размерът на глобата е минималният – 300 лева. Глобите са за миналата пленарна седмица.Санкцията може да бъде обжалвана. Актовете се връчват лично и от РЗИ си поставиха срок до края на седмицата да ги дадат на всички нарушители. 

В групата на ГЕРБ актовете са 6, съобщи народният представител Красимир Велчев и каза, че щом колегите му са сбъркали е нормално да си понесат отговорността.

Три са актовете в групата на Обединените патриоти, като и тримата са от НФСБ.

От БСП казаха, че нямало депутати в стаята и затова нямат информация за актовете. В групата ДПС няма връчени глоби. "Воля" имат един глобен депутат. 

Независимият народен представител от "Атака" Павел Шопов чакаше да му връчат фиша при журналистите, но здравните инспектори не пожелаха публичност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?