37 членове на ГЕРБ от Свищов са подали заявления за напускане

Тридесет и седем членове на ГЕРБ от Свищов са подали заявления за напускане на партията и сред тях е бившият депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание Аспарух Стаменов.Това съобщи за БТА самият Стаменов и допълни, че напуска партията, защото напоследък на централно и местно ниво тя е овладяна от хора, които не кореспондират с идеите на Проекта ГЕРБ за откритост и прозрачност в управлението.

По думите му организацията в Свищов е в ръцете на сегашния депутат от ГЕРБ Георги Марков. Аспарух Стаменов припомни, че през 2010 година Георги Марков е бил номиниран за председател на общинската организация на ГЕРБ В Свищов, но Изпълнителната комисия на партията не го утвърдила и причините за това тогава посочил тогавашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Направихме проверка, която установи факти и обстоятелства, които биха дискредитирали партията", казал Цветанов пред депутатите от ГЕРБ.

Според Аспарух Стаменов в Свищов е широко известно,че Георги Марков е свързан с фирми, които са източвали ДДС и са прехвърляни на бедни и затова се водят досъдебни производства.

Логичен е въпросът - какво се случи след три години, че именно по настояване на Цветанов Георги Марков бе поставен на избираемо място и сега е депутат от ГЕРБ в 42-рото Народно събрание, подчерта Стаменов.

Той прогнозира, че още членове на ГЕРБ от Свищов ще напуснат партията.

Още по темата