37 членове на ГЕРБ от Свищов са подали заявления за напускане

Тридесет и седем членове на ГЕРБ от Свищов са подали заявления за напускане на партията и сред тях е бившият депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание Аспарух Стаменов.Това съобщи за БТА самият Стаменов и допълни, че напуска партията, защото напоследък на централно и местно ниво тя е овладяна от хора, които не кореспондират с идеите на Проекта ГЕРБ за откритост и прозрачност в управлението.

По думите му организацията в Свищов е в ръцете на сегашния депутат от ГЕРБ Георги Марков. Аспарух Стаменов припомни, че през 2010 година Георги Марков е бил номиниран за председател на общинската организация на ГЕРБ В Свищов, но Изпълнителната комисия на партията не го утвърдила и причините за това тогава посочил тогавашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Направихме проверка, която установи факти и обстоятелства, които биха дискредитирали партията", казал Цветанов пред депутатите от ГЕРБ.

Според Аспарух Стаменов в Свищов е широко известно,че Георги Марков е свързан с фирми, които са източвали ДДС и са прехвърляни на бедни и затова се водят досъдебни производства.

Логичен е въпросът - какво се случи след три години, че именно по настояване на Цветанов Георги Марков бе поставен на избираемо място и сега е депутат от ГЕРБ в 42-рото Народно събрание, подчерта Стаменов.

Той прогнозира, че още членове на ГЕРБ от Свищов ще напуснат партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?