Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

5000 безработни ще пазят нивите от грабежи и пожари през лятото

0 коментара

Около 5 000 безработни от селските райони ще бъдат ангажирани в опазването на реколтата от грабежи и пожари през лятото, съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалното политика Лидия Шулева. Програмата се осъществява съвместно със социалното министерство, министерството на земеделието и министерството на вътрешните работи, съобщи БНР.

Програмата за временна заетост ще действа през периода от началото на юли до края на август, когато са най-чести кражбите на земеделска продукция, а безработните, които ще бъдат ангажирани, ще получават минималната работна заплата. МВР ще инструктира групите по места, не се предвижда те да бъдат въоръжавани. Там, където се налага, ще има нощна охрана на земеделските площи, заети предимно със зеленчуци, плодове, слънчоглед и картофи.

Шефът на националната служба противопожарна охрана Кирил Войнов съобщи, че през миналата година е имало 348 пожара в земеделски площи, изгорели са 14 240 дка, както и 10 зърнокомбайна. Координацията на проекта ще се възложи на областните управи. След края на програмата безработните ще могат отново да се регистрират в бюрата по труда, увери ръководителката на Агенцията по заетостта Цвета Наньова. От бюджета на министерството на труда и социалната политика са заделени 3 млн. лева по програмата за заетост.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.