73 молби за визи подадени в британското посолство след като отпадна ограничението за българи

До обяд във вторник са подадени 73 молби за визи в британското посолство в София, съобщи БТА. От днес визовият отдел възобнови спряната на 30 март процедура за издаване на туристически визи, визи за бизнес посещения или командировки, визи за заселване, визи за обучение на студенти и визи по програмата AU PAIR.

Визи се издават нормално, няма технически проблеми, добавиха от посолството. Визовият отдел приема молби за визи от осем до десет часа всеки ден от понеделник до петък, сочи справка с електронната страница на посолството.

Още не е възобновено издаването на визи с разрешително за работа, визи по програмата за набиране на студенти за селскостопанска работа във Великобритания, визи за установяване на собствен бизнес съгласно споразумението за асоцииране към Европейската общност и визи по други миграционни схеми.

Мярката за тези категории визи ще остане в сила до приключване на проверката на визовите процедури, свързани с тях, започнала след като в Лондон избухна скандал, че са издавани визи срещу фалшиви документи съгласно споразумението за асоцииране към Европейската общност. Ограничението се отнася и за всички молби за визи, които вече са подадени и за които все още не е взето решение.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?