Абрамович обмислял продажбата на "Челси"

Роман Абрамович

Собственикът на "Челси" Роман Абрамович е готов да продаде английския футболен клуб, твърди  "Сънди Таймс". Спореди зданието руският милардер е поръчал на американската банка Raine Group да оцени клуба. Според информациите стойността на "Челси" е 2 милиарда паунда.

През лятото Абрамович вече имаше една оферта да продаде клуба, която отхвърли. Тя дойде от най-богатия човек във Великобритания Джим Ратклиф, който предложи точно 2 милиарда паунда за шесткратните шампиони на Англия.

Според информацията на "Сънди Таймс" Абрамович е готов да продава заради проблемите, които има с британските власти. Визата на олигарха не беше подновена, заради което той не може да влиза в страната. Абрамович взе мерки и стана гражданин на Израел, където живее в момента.

"Челси" обаче побърза да опровергае информацията на британското издание.

"Господин Абрамович няма намерение да се разделя с "Челси". Той има планове за клуба и продължава да ги следва", обявиха сините.

Абрамович купи клуба през 2003 г. и спечели пет пъти Висшата лига, пет пъти ФА къп и Шампионската лига през 2012 г. Руският олигарх инвестира повече от 1 милиард паунда в клуба.

Споделяне

Още от Спорт