AC/DC отложи тур в САЩ заради риск от оглушаване на вокалиста си

AC/DC отложи тур в САЩ заради риск от оглушаване на вокалиста си

Ветераните от рок банката AC/DC бяха принудени да отложат десет концерта в САЩ, част от световното им турне "Rock or Bust", тъй като вокалистът им Брайън Джонсън може да загуби напълно слуха си, ако излезе под силните звуци на сцената, съобщи Ройтерс.

Групата трябваше да гостува във вторник в Атланта, но няма да изпълни участията си до 4 април, когато трябваше да излезе на сцената на "Медисън Скуайър Гардън" в Ню Йорк. Тези концерти ще бъдат насрочени за по-късно през годината, вероятно с гостуващ вокалист.

"Брайън Джонсън бе посъветван от лекарите веднага да спре турнето заради опасност от пълно оглушаване", съобщи говорител на групата.

Все още не е ясно дали това ще се отрази на европейската част от турнето, която трябва да започне на 7 май в Лисабон и за завърши на 12 юни с концерт в датския град Орхус в парк, който може да събере 45 хил. зрители.

68-годишният Джонсън се присъединява към групата през 1980 г. след като смъртта на фронтмена ѝ Бон Скот.

Създадената през 1973 г. австралийска банда в последно време търпи тежки проблеми. Пускането на петнадесетия им албум "Rock or Bust" през 2014 г. след шестгодишна пауза бе помрачено от болестта на китариста Малкълм Йънг, който се оказа, че страда от тежка форма на деменция. После пък групата се раздели с барабаниста си Фил Ръд, който бе осъден в Нова Зеландия заради заплаха за убийство.

AC/DC държи рекорда сред рок групите по продадени над 200 млн. копия от техни албуми за повече от 40 години творческа дейност.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?