Аквапаркът в столичния парк "Възраждане" отваря врати в понеделник

Аквапаркът в столичния парк "Възраждане" отваря врати в понеделник - 27 юли, съобщиха от Столична община.

Аквапаркът разполага общо с 5 външни басейна с 8 водни пързалки - развлекателен басейн с дълбочина 140 см, хидромасажен басейн с дълбочина 90 см, два детски басейна и бебешки басейн с дълбочина 20 см.

Комплексът разполага и с открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри.

Работното му време е от 9 до 21 часа, а цените варират от 6.50 лв. до 24 лева на човек в зависимост от височината на хората, деня и часа на посещението. Безплатно е само за бебета (деца с височина до 90 см). За пенсионерите има отстъпка от 30 на сто от цената.

Комплексът ще работи съобразно всички изисквания и мерки за безопасност, дадени от Регионалната здравна инспекция във връзка с епидемичната обстановка.

Закритият басейн на комплекса отвори врати за граждани на 17 юни и вече има над 1600 посещения и 150 закупени абонаментни карти.

От следващата седмица ще има възможност за посещение на комплекса и с карти "Мултиспорт", посочват от общината.

Аквапаркът заедно със закрития басейн са разположени в новия парк "Възраждане" с площ 75 дка в кв."Зона Б-5". Комплексът се стопанисва от общинското дружество "Софийски имоти".

Парк "Възраждане" бе изграден като изцяло нова паркова територия в града. За всеки от имотите Столична община водеше съдебни дела през последните години, с които спаси и запази територията за обществено ползване. Освен зелените площи и алеите, част от него е спортния комплекс "Спортна София 2000".

Споделяне

Още от Общество