Ангел Найденов: Нямаме нагласа да чуем искането на няколко хиляди протестиращи

Ангел Найденов

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че кабинетът изобщо не обсъжда темата "оставка".

Ангел Найденов определи пред bTV като "спекулации" появилите се в медиите информации, че правителството е започнало да обмисля оттегляне от управлението на страната.

"Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерение за оставка нито сега, нито през май. Самочувствието за такава позиция идва от факта, че имаме още много какво да се предложим - в социални и други мерки", заяви Найденов.

Той даде и примери за предстоящи подобрения в работата на държавата. Премиерът вече разпоредил график за разплащане с бизнеса до края на август. Предстоящи били и промени в законите във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на "швейцарското правило".

Найденов коментира и поведението на Волен Сидеров: "Нахлуването в медиите сме го виждали и преди - реакцията е на отхвърляне, това не може да е политически толерирано, както и от гражданска гледна точка. Такова е и мнението на Станишев и Местан, нали не очаквате обаче, че те ще излязат със специална декларация по подобен въпрос".

По думите му "няма основание да се смята, че "Атака" подкрепя правителството. Това, че заседанията на парламента зависели от неговите депутати, било съвсем различно нещо - отговорност за ситуацията носели предимно от ГЕРБ с неприсъствието си в пленарната зала.

Според министъра депутатите на Бойко Борисов били виновни и за това Сидеров да оглави етичната комисия в НС. "Ако ГЕРБ бяха в зала, може би нямаше да е така", каза Найденов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?