Антиимигрантската "Алтернатива за Германия" остана четвърта в Долна Саксония

Антиимигрантската  "Алтернатива за Германия" остана четвърта в  Долна Саксония
Антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" се класира на четвърто място с 7.8 на сто от гласовете на състоялите се вчера местни избори в Долна Саксония. Това сочат предварителните резултати от вота в северозападната германска провинция, съобщи Ройтерс.
 
Миналата неделя "Алтернатива за Германия" стресна Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, спечелвайки 20.8 процента на провинциалните избори в източната Мекленбург-Предна Померания. 
 
Тогава ХДС остана трета с 19 на сто, а победители бяха социалдемократите. Поражението на консерваторите предизвика нови критики към имиграционната политика на Меркел.
 
Вчера обаче в Долна Саксония християндемократите победиха с 34.4 на сто, следвани от социалдемократите с 31.2, "Зелените" с 10.9 и "Алтернатива за Германия" със 7.8 процента. 
През март т.г. на местните избори в западната провинция Хесен антиимигрантската партия взе 1.9 процента от гласовете. 
 
Агенцията отбеляза, че партията, която се осланя на общественото недоволство от наплива на мигранти, има повече подкрепа в източните провинции, влизали в някогашната Германска демократична република. 
 
Напоследък "Алтернативата" постоянно подобрява рейтинга си в национален мащаб.
 
Според резултатите от анкета на социологическия институт Емнид, публикувани вчера в "Билд ам зонтаг", подкрепата за АзГ е достигнала 13 на сто, а ХДС има 33 на сто, загубвайки един пункт спрямо предишно проучване. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?