Спешни рокади

Аню Ангелов вкарва политически назначения в администрацията на МО

Аню Ангелов вкарва политически назначения в администрацията на МО

Спешни рокади са започнали във военното министерство след гласуваната оставка на кабинета "Борисов". Военният министър в оставка ще преназначи съветника си генерала от резерва Атанас Запрянов за шеф на дирекция "Отбранителна политика".

 

Така ген. Запрянов, който е част от политическия кабинет, ще запази работното си място във военното ведомство при смяна на министъра, тъй като ще работи в администрацията.

 

Постоянният секретар на отбраната Николай Милков пък напуска поста, като от Министерството на отбраната съобщиха за Mediapool, че се връща във външно министерство.

 

Длъжността на постоянния секретар е с широки правомощия, като специализираното издание pan.bg твърди, че постът ще бъде зает от началника на политическия кабинет на Ангелов Йордан Божилов.

 

От МО не потвърдиха тази информация.

 

От там съобщиха, че съпругата на Николай Милков - Невена Мандаджиева, която бе преназначена като експерт към кабинета на министър Аню Ангелов, за да се избегне конфликт на интереси, ще се върне в дирекция "Отбранителна политика" след напускането на Милков.

 

По непотвърдена информация е била поискана оставката на директора на дирекция "Връзки с общественността" Митко Димитров, за да се освободи работното място.

 

В момента военният министър Аню Ангелов е в Брюксел за неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?