"Атака" иска затвор за хора, демонстриращи хомосексуална ориентация

"Атака" иска затвор за хора, демонстриращи хомосексуална ориентация

Хора, които демонстрират своята или чужда хомосексуална ориентация, да бъдат застрашени от затвор. Такава поправка на Наказателния кодекс предлагат депутатите от "Атака", съобщиха от партията в събота, когато се проведе поредният гей-парад в София.

Националистите се обявяват против провеждането на парада, който бил "под диктовка отвън". Според атакистите шествието "скандализира дълбоко" българското общество и досега не е получило "адекватен отпор". В партията са притеснени и от идеите за легализиране на гей браковете, каквото законодателство вече има в редица европейски страни и някои американски щати.

"Предложението е за добавяне на нов член - 155в., който гласи: "Който манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева", пише в съобщението.

От "Атака" припомнят, че шествията всяка година получават остра реакция от "граждански сдружения, патриотични организации, родителски съюзи, както и Българската православна църква".

Споделяне

Още по темата

Още от България