"Атака" забърка и "Мицубиши" в предизборната си кампания

"Атака" забърка и "Мицубиши" в предизборната си кампания

Само седмица след като стана ясно, че националистическата партия "Атака" е откраднала за нуждите на предизборната агитация сватбеното видео на неподозираща за това двойка, автомобилният гигант "Мицубиши" разпозна своя рекламна визия в клип на партията. Преди дни във фейсбук-страницата на партията се появи агитационен материал, изобразяващ скачащ лъв. Той обаче е част от кампания по представянето на нов автомобил на "Мицубиши".

"Във връзка с разпространена пропагандна визия от предизборната кампания на партия "Атака", която е изградена изцяло върху рекламна визия на MITSUBISHI MOTORS, ние от Балкан Стар Мотърс - Генерален дистрибутор на марката за България категорично се разграничаваме от каквито и да било съвместни действия с партия "Атака". Визията е публикувана на Facebook страницата на партия "Атака". За нея бяхме информирани от почитатели и клиенти на "Мицубиши", както и от материали за случая в електронните медии", съобщават от компанията в сряда.
От "Мицубиши" обясняват, че националистическата партия не е искала от тях разрешение за визията.


"Авторските права на изображението, което е реклама на MITSUBISHI ASX принадлежат на MMC Automotores do Brasil LTDA. В качеството си на генерален дистрибутор на марката за България ние сме длъжни и ще осведомим за случая MITSUBISHI MOTORS EUROPE", съобщават от фирмата.

Споделяне

Още по темата

Още от България