Атакисти и патриоти едва не се сбиха след реплики за "перхидролено човече" и "гей порно"

Сн. бТВ

Пореден скандал между депутати от "Атака” и Патриотичния фронт (ПФ) едва не стигна до бой в Народното събрание в сряда. Формалният повод за разправията бе ратификацията на външния дълг от 16 млрд. лева.

Народните представители от двете националистически формации си размениха лични нападки и се струпаха около трибуната, след което председателят на НС Цецка Цачева прекъсна заседанието "заради безредици в залата”.

Лидерът на "Атака” Волен Сидеров обвини Патриотичния фронт, който подкрепя управлението, в сделка с властта. След като съпредседателят на ПФ Валери Симеонов заяви, че няма да подкрепи нов заем, Сидеров каза, че патриотите се "правят на чистички, но ще видим колко ще бъдат в залата.

Симеонов каза на Сидеров от трибуната: "Гласът ви е нисък, като ръста ви". Тази реплика отключи поредица от лични нападки между двамата бивши съюзници.

"Когато се обсъжда и се взема толкова важно решение, е неуместно да използвате риториката на лумпените, които сте докарали с тези четири рейса. Не стана тази схема, която разработвахте тази седмица – къде са сделките и пазарлъците и за какво? Имам чувството, че се намирам на магистралата”, каза Валери Симеонов.

Сидеров заяви от трибуната, че ще го съди за обидите изречени от него към симпатизантите на "Атака".

"Дайте му митниците на това момче, за да се успокои и да нямате проблеми”, каза още Сидеров по адрес на Симеонов.

Съпредседателят на ПФ отвърна, че се чувства като "на магистралата, сред ощипани магистралки”.

"От провинциален олигарх, укриващ доходи, станахте народен трибун”, заяви му Сидеров и попита защо развращава зрителите на телевизия СКАТ с гей порно канали.

Последва отговор от Валентин Касабов от ПФ, който всъщност доведе до кулминацията на скандала. "Да вдигна микрофоните, че тук едно малко перхидролено човече, което си избелва косата...”, започна той, но не успя да довърши, защото Цачева му отне думата, а депутатите от "Атака” вече бяха тръгнали към трибуната с крясъци "Оставка".

До бой не се стигна, след като се намесиха други народни представители, а Цачева обяви почивка.

Разправията продължи в кулоарите, където лидерът на "Атака" каза, че "Касабов е мъртво пиян, клатушка се и не знае къде се намира. И председателката Цачева вместо да му отнеме думата затова, че обижда, тя се измъкна и обяви почивка".

Споделяне

Още по темата

Още от България