Австрийски власти глобиха добруджанец, на чието име са регистрирани 160 коли

Австрийски власти глобиха добруджанец, на чието име са регистрирани 160 коли

Жител на село край Добрич трябва да плати глоба за превишена скорост, наложена му в Австрия, макар той никога да не е напускал пределите на България, съобщават пресцентърът на Окръжния съд, цитиран от БТА.

Глобата от 75 евро му е наложена за това, че на 20 февруари миналата година е надвишил със 7 километра разрешената в района максимална скорост от 50 километра в час. По думите на Славейко, той никога не е бил в чужбина, а колата, с която е извършено нарушението е негова само по документи.

Пред магистратите 38-годишният мъж от село Победа е признал, че на негово име са регистрирани около 160 автомобила. Той обаче не знае къде се намират, тъй като са били прехвърлени на румънски граждани.

Това е поредното дело, при което за нарушения в чужбина се търси отговорност от фиктивни собственици на автомобили в Добрич, съобщи докладчикът по делото съдия Петър Монев, който е и ръководител на Наказателното отделение.

Те прехвърлят собствеността върху колите си най-често на чужди граждани, като едновременно с това издават пълномощно на купувачите. С тези пълномощни новите собственици могат да управляват в чужбина, а при извършени нарушения в страните от ЕС, налаганите им глоби впоследствие се търсят от хората, на чието име е регистриран автомобилът.

Споделяне

Още от България