Бареков имал документи как Борисов е проект на службите

Лидерът на ГЕРБ призова главният прокурор да разследва фалшифициране на компромати

Николай Бареков, сн. БГНЕС

Лидерът на  "България без цензура" Николай Бареков отправи поредни атаки срещу председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че е проект на службите у нас. Това става на фона на все по-разрастващата се криза в "България без цензура" с вътрешнопратийни скандали и оттеглянета на съюзника на Бареков ВМРО, чийто лидер Красимир Каракачанов реши да се присъедини към Партиотичния фронт, сформиран от НФСО. В същото време по последни социологически данни ГЕРБ е предпочитаната партия с над 10 процента пред БСП.

Този път Бареков обяви пред Нова телевизия в неделя, че имал оригинални документи, които разкривали, че председателят на ГЕРБ е принадлежал към Държавна сигурност и проектът "Бойко Борисов“ бил подготвян 30 години от службите. Документите Бареков щял да представи пред медии следващата седмица и да ги предаде на главния прокурор Сотир Цацаров.

Разкритията са фундаментални и доказват престъпления, вършени от Борисов в съучастие с ключови фигури от българския преход, включително и от ДПС, заяви в типичния си от времето на тв водещ стил Бареков.

В отговор Бойко Бориков определи твърденията му като "клеветнически". Той призова Цацаров  във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, да бъде извършена проверка и в тази посока, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ е изпратил писмо до главния прокурор, в което настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия, Цацаров да провери всички направени в неделя твърдения от Николай Бареков. Борисов настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, Националната разузнавателна служба и бившите архиви на Държавна сигурност.

Борисов приканва главния прокурор и да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

По-късно от пресцентъра на ББЦ съобщиха, че Бареков ще поиска от Цацаров да се яви в удобно време за прокурора време след сряда, за да предаде на прокуратурата оригиналните документи и доказателства срещу Борисов“.

"Борисов“ е проект, готвен в продължение на 30 години, за да заема високи постове, които наистина по-късно получава. Той ме съди, че съм казал, че има участие в десетки убийства на ключови фигури в българския преход. Ще представя документи, които го доказват“, обяви от своя страна лидерът на ББЦ. Освен главният прокурор Сотир Цацаров, за тях ще бъдат сезирани Европарламента, както и ЕНП.

Бареков обяснява, че през 2002 г. в Националната разузнавателна служба (НРС) било получено писмо, в което се уведомява, че Борисов, като нелегален сътрудник на тази служба, отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост – главен секретар на МВР.

"Когато са го потърсили водещите му офицери, той е заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден на ниво – шеф на НРС и да се обърнат към президента Първанов и премиера Сакскобургготски. В сигнала се описва, че като главен секретар на МВР, Борисов замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото и прочиства архивите на ДС от досиета на политически дейци. Първото досие, което е извадил от ДС, е било на Красимир Каракачанов. От тук задавам въпроса, какви са зависимостите между тези хора? Борисов е предупреден, че трябва да се върне на работа в НРС и да продължи да снася информация. Когато отказва, се стартира разработката "Мазника“, в която основни информатори за дейността на Борисов са най-близките му след това хора – Иван Драшков и Ботьо Ботев“, обяснява Бареков.

"Това, което ще направя тези дни с разкритията, ще разтърси политическата система из основи. Аз ще оцелея, въпреки всички атаки срещу мен и обещавам на 5 октомври рестарт на политическата система", продължава избраният за евродепут Бареков.

Той съобщи още, че изпраща писмо до Протестна мрежа, които подадоха сигнал в прокуратурата за неговата обвързаност с банкера Цветан Василев и депутата Делян Пеевски,
с което ги кани на среща следващата седмица. На нея щял да им покаже оригинални документи от българските и чуждестранните служби, които изцяло разкриват същността на Борисов и връзката му с Доган. "Ако желаят най-после да разберат отговорите на въпросите кой и защо, да заповядат с мен при г-н Цацаров“, каза Бареков.

"Следващата седмица ви предлагам заедно да подадем сигнал до прокуратурата, с който да извадим наяве генезиса на проекта "Бойко Борисов", неговата принадлежност към Държавна сигурност, участието му в заговори и собственоръчно извършване на убийства, както и връзката му с ключови фигури от ДПС начело с г-н Доган и истинските лица на политическата и икономическа мафия", пише Бареков до Протестна мрежа.

Споделяне

Още по темата

Още от България