Прокуратурата отказа да образува дело срещу Борисов по сигнала на Бареков

Прокуратурата е отказала да образува дело срещу Бойко Борисов по сигнала на Николай Бареков, похвали се лидерът на ГЕРБ в своя Фейсбук профил. В края на юли лидерът на "България без цензура" разпространи документ от архива на МВР, в който името на Боросов се свързва с покровителстване на канал за наркорафик. После Бареков прати сигнал и до държавното обвинение.

Още тогава обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че документът не е истински.

"Неистинността на поредните клевети и лъжи на г-н Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми", написа Борисов във Фейсбук.

Той публикува и прокурорското постановление за отказ да се образува наказателно производство. При проверката се е оказало, че показаният от Бареков документ е с дата от 1998 година, но в него се твърди за проведени съмнителни срещи през 1999 година.

В публикуваното от Бойко Борисов постановление пише, че документите, представени от Бареков са манипулирани. В оригиналите нямало такива печати, а и никъде не се споменавало името на Бойко Методиев Борисов.

Прокуратурата обаче отказва да образува и дело срещу Бареков за набедяване, защото не намира умисъл в действията му. Според постановлението той не е знаел, че документите са манипулирани.

Споделяне

Още по темата

Още от България