Бащата на президента определи като нелеп инцидента с триколка

Героги Радев обяснява за инцидента с триколката

"Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина". Така коментира в неделя пред Нова телевизия бащата на президента Георги Радев леката катастрофа, при която той удря с автомобила си на кръгово кръстовище в Харманли триколка, управлявана от мъж с увреждания. Пострадалият Стефан Тодоров на свой ред казва, че няма никакви претенции към Георги Радев и смята, че ще останат приятели.

За инцидента се разбра едва в събота, въпреки че е станал преди девет дни. За него нямаше информация в МВР, което предизвика съмнения за прикриването му. Затова и бе наредена проверка както от вътрешния министър Валентин Радев, така и от главния прокурор Сотир Цацаров. Тя обаче бързо установи, че няма нередности по казуса.

81-годишният Георги Радев заяви, че семейството му по никакъв начин не се е опитвало да прикрие инцидента.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така”, посочи бащата на Румен Радев, а майката допълва, че въобще не са видели пригоденото превозно средство, управлявано от Тодоров. "Триколката просто връхлетя в нас”, каза Радева.

Родителите на президента му казали за случилото се едва два дни по-късно.

Удареният от тяхната кола Тодоров бил откаран в болница с натъртени ръка и крак. Той се сдобил и с акт за нарушение при инцидента.

"Видях колата, че идва, но помислих, че ще спре. Той не ме е видял – дали от слънцето, дали от нещо друго...”, разказа водачът на триколката пред телевизията.

Той заяви, че няма никакви претенции към Георги Радев и няма да го съди. "Ще останем приятели с него, това да ви кажа. Просто не искам нищо повече”, каза още Стефан Тодоров.

Споделяне

Още по темата

Още от България