Бат Сали влезе в комисиите по парламентарна етика и по правата на човека и жалби на гражданите

Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-познат като Бат Сали в ромската махала в Самоков, е най-новият член на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика, прие Народното събрание в четвъртък.

Малко преди да влезе в парламента на мястото на Емил Иванов, който стана областен управител на Софийска област, Методиев бе уличен като "шеф" на "частното енерго" в квартала. Става дума за паралелно нелегално събиране на пари за ток, разкри разследване на Нова телевизия. Незаконната мрежа е от над десет години и около десет хиляди роми в махалата са нелегално свързани към електрическата мрежа без електромери. "Черен циганин съм, но това не ме прави престъпник", заяви той в отговор на обвиненията.

Въпреки тези му познания и опит, Бат Сали няма да е член на енергийната комисия в НС. Освен на тази по вероизповеданията и парламентарната етика, той ще членува и в комисията по правата на човека и жалбите на гражданите.

Лидерът на партията Лютви Местан стана член на комисията по образованието и науката. Неговият колега Христо Бисеров пък ще отговаря за културата и медиите.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?