БДЖ вече ще пуска само до 20 правостоящи във вагон

Касиерите, диспечерите и началник-влакове ще си говорят нон-стоп по мобилните

От “Холдинг БДЖ” ЕАД представиха в петък мерки, които целят да не се стигне до обичайния за празниците хаос с натъпкани хора по влаковете. Една от тях е началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари да поддържат постоянна връзка – очевидно по мобилни телефони, тъй като служителите на БДЖ нямат радиостанции.

Диспечерите щели да подават информация за свободните места на касиерите, които пък ще спират издаването на билети, ако във вагон се падат повече от 20 правостоящи.

Може би кондукторите ще следят в един вагон да няма повече от 20 правостоящи, но ако железницата имаше система за отчитане на продадените билети и маршрута им, подобна спорна мярка щеше да е излишна.

От БДЖ обясняват, че за броя на свободните места ще отговарят превозните бригади във влаковете, като след всяка гара ще се подава актуална информация на диспечерите.

Диспечерите ще предават информацията на касиерите в следващите гари, които ще преустановяват продажбата на билети в случай на изчерпване на допустимите места за правостоящи във всеки влак.
Преди заминаване на влаковете от начални гари, превозните бригади ще посрещат пътниците на пероните, като ги уведомяват за маршрута на влака, както и за евентуални промени в броя на вагоните в следващите гари. По този начин превозните бригади ще могат да настаняват пътниците без закупени запазени места в съответните вагони съобразно маршрута им на пътуване, обясняват от БДЖ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?