Белгийците са похарчили над 74 млн. евро за лекарски съвети в епидемията

Белгийците са похарчили над 74 млн. евро за лекарски съвети в епидемията

От началото на епидемията в Белгия за съвети от лекар по телефона са били похарчени над 74 милиона евро, съобщават местни медии. Отбелязва се, че местните власти подготвят законови промени, с които консултациите от разстояние да се превърнат от временна в постоянна възможност, предава БТА от Брюксел.

По последни данни от началото на юли в страната средно на ден от новото заболяване умират по 2-5 души и общият брой на жертвите достига 9776. Среднодневно в страната се отчитат по 85 нови случая на заразяване (62 123 досега), което показва траен, макар и бавен спад.

Съобщава се, че занапред работата от дома ще се превърне в постоянна мярка, като се предвижда работниците да получат възможност поне 1-2 дни в седмицата да не ходят до офиса. Над 90 на сто от дружествата, участвали в допитване, изразяват задоволство от надомната работа и дори съобщават, че резултатите са по-добри, отколкото при работата в обичайни условия. Преди кризата едва половината от работодателите са били склонни да позволят на служителите си да работят от дома.

От летището в Брюксел днес съобщават, че очакват едва през 2024 г. да възобновят дейността си до мащаба преди появата на новото заболяване. Допълва се, че за юли се предвижда летището да работи с едва 18 на сто от възможностите си, а през август - с 25 на сто. Основното обяснение за срива в дейността са ограниченията за пътуване извън ЕС.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?