mediapool.bg Ти си това, което четеш

Белград предупреди ЕС, че Велика Албания означава война на Балканите

07:37 | 21 април 2017 | 4 коментара

Сръбският социален министър Александър Вулин

Европейският съюз трябва да е наясно, че Велика Албания означава голяма война на Балканите.Това предупреди сръбският социален министър Александър Вулин, предаде сръбската агенция "Танюг".

Ако ЕС най-малко не осъди подобно нещо, трябва да се знае, че цялата отговорност за бъдещите събития ще лежи върху него, посочи Вулин.

Той заяви, че косовският президент Хашим Тачи е определян от сръбските власти като терорист, коментирайки изказването му, че "всички албанци в региона ще живеят в една държава, ако ЕС затвори вратата за Косово".

Преди това албанският премиер Еди Рама заяви, че не може да изключи вероятността за "съюз" между Косово и Албания, ако албанците не бъдат приети в ЕС.

Междувременно албанският парламент не успя да избере нов президент на страната и при второто гласуване поради липсата на кандидат. Управляващата коалиция, начело със Социалистическата партия на премиера Еди Рама, отказа да издигне свой кандидат, за да демонстрира добра воля спрямо опозицията, която пък бойкотира заседанията на парламента вече трети месец.

Още по темата
Още от Балкани