Безплатни чадъри и шезлонги на плажове у нас и това лято

Безплатни чадъри и шезлонги на плажове у нас и това лято

Безплатни чадъри и шезлонги очакват туристите по българското Черноморие и това лято. Сезонът се очаква да бъде открит на 1 май – с Великденските празници.

За първи път тази практика беше изпробвана през миналия летен сезон заради коронавируса. Идеята се оказва добра и работеща и за това ще бъде приложена и тази година, каза министърът на туризма Марияна Николова пред бТВ.

Тя съобщи, че са изготвени промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предстои да се съгласуват и да бъдат внесени за разглеждане.

Ресорният министър каза, че очаква всеки момент здравните власти да разпишат правилата, по които чужденци ще могат да влизат в страната ни през лятото за туристическия сезон. Хотелиери и тероператори нстояват за отпадане на PCR теста, който оскъпява почивката. Предложението на бранша е да се правят бързи антигенни тестове за сметка на държавата.

Заради продължаващата пандемия и изискването за задължително тестване и тази година ще се разчита на българския турист. Проучване на "Галъп" и туристическия бранш сочи, че 1.5 милиона българи планират да отидат на море това лято у нас .

Споделяне

Още от Бизнес