Безплатни прегледи за страдащи от главоболие в болница “Св. Наум“

Безплатни прегледи за страдащи от главоболие в болница “Св. Наум“

Безплатни прегледи за пациенти с главоболие ще се проведат в столичната болница “Св. Наум“ от 3 до 7 юни. Те се организират от Клиниката по невродегенеративни и периферно-нервни заболявания и Българското дружество по главоболие и болка, по инициатива на неговия председател акад. Иван Миланов.

За прегледите могат да се запишат пациенти с първично главоболие – например мигрена, както и с продължаващо главоболие с неуточнен характер.

Главоболието  може да бъде симптом на тежки неврологични заболявания и дори на животозастрашаващи състояния, затова е важно да се установи причината.

Прегледите ще се извършват след предварително записан час на телефон 02/9702 117. Телефонът е отворен в работни дни, между 8:00 и 15:00ч.

Желателно е пациентите да носят със себе си документи и изследвания от предишни прегледи и консултации.

По данни на СЗО, главоболието е едно от най-честите разстройства на централната нервна система.

Мигрената, като специфичен вид първично главоболие, е комплексно неврологично заболяване, засягащо повече от 10% от населението на Земята.

Боледуват по-често жените, като 1-5% от световното население страда от хронична мигрена. Почти 2/3 от здравните разходи за лечение на главоболие са свързани с мигрената.

Годишните разходи за мигрена само в Европа се изчисляват на 18-27 милиарда евро. 

Споделяне

Още от България