Безплатно пътуване с БДЖ за пътниците в запалилия се влак

Безплатно пътуване с БДЖ за пътниците в запалилия се влак

С безплатно пътуване с влак по избрана дестинация ще бъдат компенсирани хората, пътували със запалилия се в петък вечерта влак от София до Бургас. Композицията пламна край гара Коньово. Изгоряха два вагона, а пътниците престояха на гарата два часа преди да бъдат извозени до Бургас с автобуси.

Заради инцидента "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще компенсира клиентите си от този влак, съобщиха от дружеството в неделя.

Желаещите да получат компенсацията си могат да го направят на всяка гара от 2 април. Условието е да покажат билета си за запалилия се влак.

Късно в събота започна операцията по изтегляне на изгорелите вагони. Те трябва да бъдат закарани до депо в Пловдив, където ще се търси причината за пожара. Водещата версия остава проблем с електрическата инсталация.

Кондукторката, която първа е видяла дима и е помогнала за евакуацията, е обгазена и затова сега е настанена в болница. Медицинска помощ са потърсили началникът на влака и един от машинистите, които са помагала в гасенето на огъня с наличните пожарогасители.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?