"Би Ейч Еър" избрана да лети от София до Торонто

"Би Ейч Еър" избрана да лети от София до Торонто

Авиокомпанията "Би Ейч Еър" бе определена от правителството на последното му заседание в сряда за въздушен превозвач от България до Канада. Намеренията на дружеството са да открие директна редовна линия София-Торонто-София, като първоначално полетите да се изпълняват два пъти седмично.

Кога реално ще стартират полетите не е ясно.

Компанията бе избрана от кабинета през февруари 2015 г. да лети от София до Калкута, но все още не са започнали полетите.

"Би Ейч Еър" съобщи в края на 2016 г. , че има всички разрешителни от американските власти да изпълнява полети от България до САЩ. Обявените още през 2014 г. намерения бяха за два пъти в седмицата полети от София до Ню Йорк, а в последствие и до Чикаго, но към момента все още не са обявени графици на полетите.

Мотивът на отиващият си кабинет да даде разрешителното за полетите до Торонто е, че директната линия ще намали цените на самолетните билети и ще разкрие нови възможности за развитие на туризма и на търговско-икономическите връзки между двете държави.

"Би Ейч Еър" е собственост на кипърската офшорка "Вилкания Лимитид", "Балкан Холидейз Сървисис" и Янко Иванов, който е и управител на компанията. Управител на "Балкан Холидейз Сървисис" е Радка Минева, съпруга на основния акционер на "Първа инвестиционна банка" Цеко Минев.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?