Биохим с признание за най-добра банка попечител в България

HVB Bank Biochim (Ейч Ви Би Банк Биохим), която е член на член на HVB Group (Ейч Ви Би Груп), е получила най-високите рейтинги за България в изследване за най-добрите банки-попечители в развиващите се пазари за 2004 г., съобщиха от банката в петък. Попечителските услуги са свързани с обслужването на плащанията по ценни книжа и съхраняването им.

Класацията се организира всяка година от международното издание Global Custodian чрез проучване сред местни и международни клиенти на действащите в страната банки-попечители. Проучването се извършва на базата на отговорите на 48 въпроса.

Според Global Custodian "HVB Bank Biochim" е сравнително нова банка на пазара на попечителски услуги, но бързо е направила впечатление, а клиентските ѝ активи в попечителския бизнес за година са се увеличили 7 пъти. Изданието съобщава, че банката е събрала най-високи оценки в категориите взаимоотношения с клиенти", "технологии", "качество на услугите и ангажираност на екипа".

Изданието коментира, че България е пазар, който все още не е много ликвиден, но е добре организиран по отношение на инфраструктурата и политическата воля за развитие на капиталовия пазар. Очаква се страната да влезе в Европейския съюз през 2007 г. и няколко години след това да се присъедини и към еврозоната, пише в Global Custodian.

Базираното във Великобритания списание Global Custodian е водещо издание със специализация в сферата на международния бизнес на обслужване на търговията с ценни книжа. Аудиторията му са основно професионално заетите инвеститори на капиталовите пазари по целия свят.

Споделяне

Още от Бизнес