Близнашки отрича да има конфликт с президента заради "Визия 2020"

Росен Плевнелиев и Георги Близнашки, снимка БГНЕС

Премиерът Георги Близнашки отрече пред БНР да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради оттеглената стратегия на Министерството на отбраната ”Визия 2020”.

В проектодокумента се казва, че Русия представлява заплаха за сигурността на България. Президентът защити стратегията, но Близнашки нареди на военния министър да я оттегли и да я свали от сайта на военното министерство.

”И двамата с президента сме на мнение, че става дума за един начален, работен вариант. Друг е въпросът, че използвахме различни изразни средства, за да изразим своето отношение към този вариант. Все пак нека не се забравя, че макар и служебен министър-председател, аз нося политическата отговорност за този документ. Затова след кратко обсъждане в Съвета по сигурност и Министерския съвет той беше върнат за доработване”, каза Близнашки.

В неделя работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Според Близнашки трябва да се търси дългосрочната перспектива по темата, а не страната ни да се ръководи от кризисната конюнктура.

Споделяне

Още по темата

Още от България